Opleiding Docent Babymassage

opleiding van 7 vrijdagen
Coby de Jong

De opleiding is gebaseerd op Spirituele pedagogiek en Bio-release massage en is bedoeld voor mensen werkzaam in de beroepsgroep ouder/kind als b.v masseur, kraamverzorgende, zwangerschapsyoga docent, gastouder, doula, pedagogisch medewerker in het ziekenhuis, verpleegkundige.

Docent Babymassage

individuele opleiding door Coby de Jong

Soms ben je in die omstandigheden dat je geen aansluiting vindt bij een bestaande, lopende opleiding babymassage bijvoorbeeld omdat er in je huidige werkomstandigheden iets is veranderd.

Achtergrond Baby Massage

door Coby de Jong

Babymassage helpt de overgang voor de baby na de geboorte te vergemakkelijken.

Door het huidcontact en het dragen van de baby in de draagdoek voelt de baby de ademhaling van de moeder en de hartslag, zoals de baby dit ook ervaarde tijdens de zwangerschap. Door deze ervaring voelt het zich weer opgenomen in het geheel.

Sommige babies zijn gevoelig, of huilen snel, of slapen weinig of juist veel, of overstrekken zich, hoe kun je je baby beter leren kennen, wat betekent het als je baby veel huilt of krampjes heeft?

Babymassage

door Coby de Jong

In veel culturen hoort babymassage tot de dagelijkse verzorging van de baby. Babymassage helpt de spierontwikkeling, de doorbloeding van de huid en stimuleert de zintuigen. Door de liefdevolle aanraking kan de baby zich gemakkelijker overgeven aan ontspanning en slaap. Bovendien werkt massage preventief in het voorkomen van ziekte.

Over Babymassage

binnenkort meer